Rasstandard

I Sverige finns det två olika förbund som ordnar utställningar och där man kan registrera kattungar: SVERAK & WCF. Rasstandarden för Maine coon skiljer lite mellan de olika förbunden. Klicka in på länkarna nmatchoedan för att läsa vidare.

Rasstandard enligt Fife – Denna standard är enligt FIFe som SVERAK är ansluten till och därmed den standard som SVERAK:s domarkår använder på utställningar.

Rasstandard enligt WCF – Så här ser WCF standarden för Maine Coon ut. Denna standard används endast på utställningar som anordnas av kattklubbar som är anslutna till WCF.

Ute i vår omvärld finns det flera olika förbund som anordnar utställningar och registrerar kattungar. Regler och standarder skiljer sig åt även mellan dem. Om man vill fördjupa sig och lära sig mer är det bara att klicka vidare på länkarna nedan.

Rasstandard enligt TICA – På denna länken hittar du TICAs standard för Maine coon. TICA står för The International Cat Assosiation och finns över hela världen men har sitt ursprung i USA.

Rasstandard enligt CFA – På denna länken hittar du CFAs standard för Maine coon. Även CFA, Cat Fanciers’ Association, är ett amerikanskt förbund och deras utställningar hittar man främst i Amerika och Asien.

Rasstandard enligt ACF – ACF, som är en förkortning av The Australian Cat Federation är ett australiensiskt kattförbund. Standarden på länken är den standard som används på utställningar arrangerade av just ACF.

Rasstandard enligt GCCF -Governing Council of the Cat Fancy är ett Engelskt kattförbund som även de har en egen standard för Maine coonen.

Rasstandard enligt ACFA – American Cat Fancier Association är ytterligare ett Amerikanskt förbund som ordnar utställningar och där man som uppfödare kan registrera sina kattungar.

Rasstandard enligt CFF – CFF är en förkortning av Cat Fanciers’ Federation. Ett förbund som har sitt säte i USA och denna standard är den som domare anslutna till CFF använder sig av när de dömer på utställningar.