Styrelsen

För att kontakta hela styrelsen eller om man inte vet vem man ska kontakta, så kan man mejla på: styrelsen@themaineclub.se

Ordförande

Annika Öhrberg (Eriksson)


ordforande@themaineclub.se

Ansvarsområde: Ordförande

Presentation:
Jag och min man Jörgen startade vår uppfödning 2005 i Norrköping och det är endast rasen Maine Coon som vi har arbetat med under åren som gått. Vårt stamnamn är S*Stortassen's och vi är Sverak Diplomerade Uppfödare samt följer Sveraks Hälsoprogram för rasen Maine Coon. Vi är stolta Royal Canin Kattambassadörer sedan år 2015 även Svedea Kattförsäkringsambassadörer sedan 2019. Intresset för rasen Maine Coon och utställning har varit drivande för mig under alla år som uppfödare och jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet till klubben samt ser fram emot att få vara med och promota vår ras genom The Maine Club.

Vice ordförande

Jeanette Olsson


ledamot@themaineclub.se

Ansvarsområde: Vice Ordförande & Administratör Facebook

Presentation:
Jeanette Olsson heter jag och bor i Skåne, närmre bestämt i Bromölla, tillsammans med man och dotter. Jag är numera Ambassadör för Agria Breeders Club, vilket jag är riktigt stolt över. Sedan 2010, då vår allra första MCO flyttade in, klappar våra hjärtan för denna fantastiska ras. 2017 fick jag mitt stamnamn, SE* Golden Shades, i vilket jag bedriver uppfödning i liten skala. Utställning är också något jag brinner för och ser som gyllene tillfällen att få umgås med likasinnade. Jag arbetar på ett laboratorium som kvalitetskontrollant inom livsmedelsindustrin. All tid som kvarstår på dygnet tillbringar jag med familjen ,våra 7 MCO och hunden Vincent. Träning är också en viktigt och stor del i mitt liv. Det är ett privilegium att få vara en av flera i denna styrelse, som alla strävar mot samma mål. Att låta fler få upp ögonen för denna magnifika kattras och sätta Maine Coonen på den piedestal som den förtjänar!

Kassör

Karin Stenholmer


kassor@themaineclub.se

Ansvarsområde: Klubbens ekonomi

Presentation:
Bor i Orrefors tillsammans med min man Mikael och våra katter. Vi har 4 vuxna barn. Jag är förtidspensionär till viss del och sköter bokföringen på min makes företag. Från början hade jag bara perserkatter som jag och maken åkte på utställningar med ibland. För 5 år sedan köpte jag min första Maine Coon, Pepzi och föll pladask för rasen! Inte långt efter flyttade Elliot in hos oss. Det blev flera utställningar och då föddes intresset att själv bli uppfödare av Maine Coon. 2018 fick jag mitt stamnamn godkänt och i aug 2020 föddes vår första kull. Då jag hyser stor kärlek och brinner för denna underbara ras, känns det jättekul att få vara med i TMC och jag ser fram emot att får samarbeta med alla er övriga som jobbar i klubben. Vi har en spännande tid framför oss!

Sekreterare

Sara Ellertz


sekreterare@themaineclub.se

Ansvarsområde: Sekreterare & Medlemsbladet

Presentation:
Hej Mitt namn är Sara och bor i Skene tillsammans med min sambo och vår son samt ett gäng Maine Cooner. Djur har alltid varit och är en stor del av mitt liv. Fastnade för Maine Coon redan som tonåring och 2013 fick vi stamnamnet SE*IzTazz. Maine Coon är en stor, härlig ras som passar för de flesta och för oss är hälsa viktigt. Vi åker även ibland på utställningar. Det är jag som kommer att vara sekreterare i klubben samt även ha hand om medlemsbladet så jag ser fram emot en trevlig tid tillsammans med er andra i klubben och att verkligen lyfta fram Maine Coonen för den underbara katt som den är.

Ledamot

Cinna Ringström

webmaster@themaineclub.se

Ansvarsområde: Webbmaster hemsidan

Presentation:
Jag heter Carina Ringström kallas Cinna, uppvuxen i Norrköping/Ringarum, bott länge i Sthlm samt bor nu sedan 2005 i östra Småland på bondgård med skogen som granne, mitt Paradis på jorden. Katter har jag haft i mitt liv sen jag var tonåring och Maine Coon katter sedan år 2000, började med avel/utställning 2012. Min dotter o jag åker på utställningar. På gården har jag även bedrivit lammuppfödning under flera år. Grisar och kor har vi haft. En hund bor oxå tillsammans med katterna. Att vara delaktig i The Maine Club är både roligt, intressant och lärorikt.

Ledamot

Mia Finnilä


klubbshop@themaineclub.se

Ansvarsområde: Klubbshop

Presentation:
Hej! Maria Finnilä heter jag och bor i Bollebygd mellan Borås och Göteborg, jag har egen uppfödning av Maine Coon och har haft mitt Stamnamn sedan 2017. Jag brinner för rasen och vill jobba med att föra rasen framåt. Jag lever med min man Peter Finnilä och två hemmavarande barn samt två Rottweiler hanar far och son. Älskar utställningar och gillar att få träffa alla Maine Coon uppfödare och er medlemmar som har sällskapskatter.

Suppleant

Gabbie Bergman


medlemsansvarig@themaineclub.se

Ansvarsområde: Medlmesansvarig

Presentation:
Gabbie Bergman heter jag och bor i Trollhättan tillsammans med min man och mina 2 barn. Jag arbetar på en daglig verksamhet inom LSS inriktning på funktionshinder. Jag skaffade mina två Maine Coon 2017 Mad Max och Nova. Två fantastiska katter med en underbar charm!! Jag är glad över att få sitta med i TMC då jag brinner för rasen och hyser stor kärlek till den. Ser fram emot ett fantastiskt kattår tillsammans med övriga medlemmar i styrelsen.

Suppleant

Jannica Aringskog


suppleant2@themaineclub.se


Ansvarsområde: info kommer

Presentation:
Hej, Jannica Aringskog heter jag och har haft katt i hela mitt liv och varit på utställningar där jag mött många fina katter. Det var just på utställningar som jag blev väldigt intresserad av just rasen Maine Coon. Just nu har jag en Maine Coon hane från Marfinn's uppfödning.

Suppleant

Catarina Hammarstedt


suppleant3@themaineclub.se


Ansvarsområde: info kommer

Presentation:
Hej, jag heter Catarina Hammarstedt. För 11 år sedan var jag på min första kattutställning och blev förälskad i denna underbara ras. En katt blev snabbt flera.... Mig ser ni ofta på utställningar runt om i landet. På bilden ser ni vår första Maine Coon, S*Stortassen's Kaiser aka Jack som är 10 år.

Övriga poster

Revisor

Åsa Thelin

Valberedningen

Peter Finnilä (Sammankallande)
Veronica Stjärnkvist
Charlotte Johnsson