Styrelsen

För att kontakta hela styrelsen eller om man inte vet vem man ska kontakta, så kan man mejla på: styrelsen@themaineclub.se

Styrelsen

Ordförande

Angelica Karlsson


ordforande@themaineclub.se

Ansvarsområde: Ordförande

Presentation:
Hej Mitt namn är Angelica och har stamnamnet SE*Song of Hiawathas. Jag är hemmavid från Vallentuna utanför Stockholm men är sedan några år tillbaka sk "båtflykting" på Åland. Jag köpte min första avelshona 2017 och efter en blyg och försynt början i utställningskarriären pga rådande pandemi så drogs vi med och in i utställningsvärldens mecka. Med blodad käft och mersmak mer likt Dracula var min tävlingsmentalitet på "on" och ett faktum jag inte kunde ducka eller ruska mig fri från. Som en blixtförälskelse från ovan hade den fastnat på mig. Jag ser fram emot kommande ordföranderoll och att återigen vara en del av The Maine Clubs styrelse. Att få träffa nya samt gamla vänner året som ska bli. Min förhoppning är att hålla vid klubbens viktiga "måste vara" men också att addera och plussa in en massa nya hyss 😁 Vår ras är fantastisk - Låt oss tillsammans sätta den i rampljuset. Den skall synas och ta plats!

Vice ordförande & kassör

Emilia Germundjö


kassor@themaineclub.se

Ansvarsområde: Vice Ordförande & Kassör

Presentation:
Hej Jag heter Emilia Germundsjö och har stamnamnet SE*Fyrfotingarnas. Jag, min familj och våra katter bor strax norr om Stockholm, och många har troligen träffat på mig och katterna på utställningar. Jag är uppväxt med djur av olika slag och där med var det naturligt att skaffa katt när jag flyttade hemifrån, två huskatter flyttade in. Efter besök på utställning växte drömmen om en Maine Coon och första flyttade in här 2015. Jag lever efter devisen att vi behöver ha minst en katt per barn och med fyra barn så innebär det för stunden även fyra vuxna Maine Cooner i familjen 😅 Förra året föddes även våran första egna kullen, så nu är det även ett yngre yrväder som räknas in i flocken. The Maine Club för mig var vägen in i Maine Coon gemenskapen, med TMCfikan och nya vänner via utställningar och Facebook. Som vice ordförande och kassör i klubben hoppas jag kunna få sprida samma gemenskap och inkludering som jag fått uppleva.

Ledamot & Medlemsansvarig

Ulrika Bergelin


medlemsansvarig@themaineclub.se

Ansvarsområde: Ledamot och Medlemsansvarig

Presentation:
Hej Mitt namn är Ulrika Bergelin och min passion är djur och katter har alltid varit nr 1, dock hade inte jag haft min bromskloss (maken) hade jag definitivt haft ett helt zoo hemma, nu får jag nöja mig med 5 katter och en hund 😜. Jag har inte levt en dag i mitt liv utan att en katt har funnits vid min sida, de måste finnas där som att andas ❤️ Jag är också hästtjej och det var när min häst gick bort efter 21 år tillsammans som jag bestämde mig för att förverkliga min dröm att äga och få föda upp Maine Coon. Att få följa med dem hela resan från dag 0 och resten av deras liv är en SÅ stor ynnest för mig! Så 2016 började jag leta och söka information, 2017 skaffade jag mitt stamnamn. På den vägen är det, mina katter är mina älskade pälsbarn och jag lever för dem och min familj 🥰 Jag skyndar långsamt har inte haft så många kullar, min filosofi är så starka friska katter som möjligt med underbart temperament. Jag är väldigt passionerad över utställning och älskar utställnings helger där man får träffa alla härliga likasinnade och se alla dessa fantastiska katter! Hoppas vi ses där under året! Som medlemsansvarig i Styrelsen ska jag försöka ta hand om er på bästa sätt och hoppas tillföra en del annat smått och gått med resten av Styrelsen ✨

Ledamot

Sofie Bergensjö


ledamot@themaineclub.se

Ansvarsområde: Ledamot och ansvarig för medlemsbrev

Presentation:
Presentation kommer! 🙂

Ledamot

Marie Barnes

ledamot2@themaineclub.se

Ansvarsområde: Ledamot

Presentation:
Hej Mitt namn är Marie Barnes och har stamnamnet SE*Whitewater's. Vi köpte våra första Maine Cooner 2010. Från att ha varit livrädd för katter i uppväxten till att föda upp vår vackra ras ❤️. Mycket kan alltså hända under åren 😂 Det var uppfödarna till våra första underbara "Rune" och "Doris" som fick med oss i utställningsvärlden. 2011 ställde vi ut första gången i Forshaga och det har blivit vår klubb. Det är otroligt roligt och givande att ställa ut och föda upp. Många härliga människor har vi träffat under åren.

Suppleant

Catarina Hammarstedt


suppleant@themaineclub.se


Ansvarsområde: Suppleant

Presentation:
Hej Jag heter Catarina Hammarstedt. För 11 år sedan var jag på min första kattutställning och blev förälskad i denna underbara ras. En katt blev snabbt flera.... Mig ser ni ofta på utställningar runt om i landet. På bilden ser ni vår första Maine Coon, S*Stortassen's Kaiser aka Jack som är 10 år.

Suppleant

Annika Öhrberg (Eriksson)


suppleant3@themaineclub.se

Ansvarsområde: Suppleant

Presentation:
Hej Jag och min man Jörgen startade vår uppfödning 2005 i Norrköping och det är endast rasen Maine Coon som vi har arbetat med under åren som gått. Vårt stamnamn är S*Stortassen's och vi är Sverak Diplomerade Uppfödare samt följer Sveraks Hälsoprogram för rasen Maine Coon. Vi är stolta Royal Canin Kattambassadörer sedan år 2015 även Svedea Kattförsäkringsambassadörer sedan 2019. Intresset för rasen Maine Coon och utställning har varit drivande för mig under alla år som uppfödare och jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet till klubben samt ser fram emot att få vara med och promota vår ras genom The Maine Club.

Övriga poster

Revisor

Angelica Fredholm

Valberedningen

Jörgen Öhrberg Sammankallande
Jens Wickholm och Annika Kiel Olsson