Styrelsen

För att kontakta hela styrelsen eller om man inte vet vem man ska kontakta, så kan man mejla på: styrelsen@themaineclub.se

Styrelsen

Ordförande

Annika Öhrberg (Eriksson)


ordforande@themaineclub.se

Ansvarsområde: Ordförande och Medlemsbladet

Presentation:
Jag och min man Jörgen startade vår uppfödning 2005 i Norrköping och det är endast rasen Maine Coon som vi har arbetat med under åren som gått. Vårt stamnamn är S*Stortassen's och vi är Sverak Diplomerade Uppfödare samt följer Sveraks Hälsoprogram för rasen Maine Coon. Vi är stolta Royal Canin Kattambassadörer sedan år 2015 även Svedea Kattförsäkringsambassadörer sedan 2019. Intresset för rasen Maine Coon och utställning har varit drivande för mig under alla år som uppfödare och jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet till klubben samt ser fram emot att få vara med och promota vår ras genom The Maine Club.

Vice ordförande

Jeanette Olsson


ledamot@themaineclub.se

Ansvarsområde: Vice Ordförande & Administratör Facebook

Presentation:
Jeanette Olsson heter jag och bor i Skåne, närmre bestämt i Bromölla, tillsammans med man och dotter. Jag är Top Breeder för Hill's och Ambassadör för Agria Breeders Club, vilket jag är riktigt stolt över. Sedan 2010 då vår allra första MCO flyttade in, klappar våra hjärtan för denna fantastiska ras. 2017 fick jag mitt stamnamn, SE* Golden Shades, i vilket jag bedriver uppfödning. Jag är Sverak Diplomerad uppfödare. Utställning är också något jag brinner för och ser som gyllene tillfällen att få umgås med likasinnade. Jag arbetar på ett laboratorium som kvalitetskontrollant inom livsmedelsindustrin. All tid som kvarstår på dygnet tillbringar jag med familjen ,våra 7 MCO och hunden Vincent. Träning är också en viktigt och stor del i mitt liv. Det är ett privilegium att få vara en av flera i denna styrelse, som alla strävar mot samma mål. Att låta fler få upp ögonen för denna magnifika kattras och sätta Maine Coonen på den piedestal som den förtjänar!

Ledamot Kassör

Charlotte Johnsson


kassor@themaineclub.se

Ansvarsområde: Klubbens ekonomi

Presentation:
Jag och min sambo Robin innehar stamnamnet SE*Ferox Lynx som registrerades 2017. Vi köpte vår första Maine Coon 2015 som sällskapskatt och åkte land och rike runt på utställningar med henne och vi fick verkligen mersmak för denna fantastiska kattras. År 2020 föddes våran första kull och vi är även Sverak diplomerade uppfödare. Vi bor i Skåne i en liten by som heter Asmundtorp och bedriver uppfödning i mindre skala. På dagarna jobbar jag som rekryterare och arbetar hemifrån och tillbringar nästan all min tid med våra katter. Jag ser fram emot att få arbeta som kassör i The Maine club.

Suppleant

Angelica Karlsson


suppleant3@themaineclub.se

Ansvarsområde: ansvars område ej klart

Presentation:
Hej Mitt namn är Angelica och har stamnamnet SE*Song of Hiawathas. Jag är bördig i Vallentuna utanför Stockholm men är sedan några år tillbaka bosatt på Åland. Jag köpte min första avelshona 2017. Efter en blyg och försynt början i utställningskarriären pga rådande pandemi så drogs vi med till Scandinavian Winner i Tammerfors som gick över förväntan bra. Efter hemkomsten till Åland fick jag blodad tand och mersmaken var ett faktum att flera utställningar blir det framöver. Jag ser fram emot att vara en del av The Maine Clubs styrelse och träffa nya samt gamla vänner det kommande året. Vår ras är fantastisk - Låt oss tillsammans visa upp den i rampljuset. Den skall synas och ta plats!

Ledamot

Cinna Ringström

webmaster@themaineclub.se

Ansvarsområde: Webbmaster hemsidan

Presentation:
Jag heter Carina Ringström kallas Cinna, uppvuxen i Norrköping/Ringarum, bott länge i Sthlm samt bor nu sedan 2005 i östra Småland på bondgård med skogen som granne, mitt Paradis på jorden. Katter har jag haft i mitt liv sen jag var tonåring och Maine Coon katter sedan år 2000, började med avel/utställning 2012. Min dotter o jag åker på utställningar. På gården har jag även bedrivit lammuppfödning under flera år. Grisar och kor har vi haft. En hund bor oxå tillsammans med katterna. Att vara delaktig i The Maine Club är både roligt, intressant och lärorikt.

Ledamot

Gabbie Bergman


medlemsansvarig@themaineclub.se

Ansvarsområde: Medlem- och Klubbshopsansvarig

Presentation:
Gabbie Bergman heter jag och bor i Trollhättan tillsammans med min man och mina 2 barn. Jag arbetar på en daglig verksamhet inom LSS inriktning på funktionshinder. Jag skaffade mina två Maine Coon 2017 Mad Max och Nova. Två fantastiska katter med en underbar charm!! Jag är glad över att få sitta med i TMC då jag brinner för rasen och hyser stor kärlek till den. Ser fram emot ett fantastiskt kattår tillsammans med övriga medlemmar i styrelsen.

Suppleant

Therese Pettersson


suppleant2@themaineclub.se


Ansvarsområde: info kommer

Presentation:
Hej, Therese Pettersson heter jag och bor i Finspång som ligger ca 3 mil från Norrköping. I mitt hem är det jag och mina älskade Maine Cooner 2 killar och 1 tjej. Jobbar som skötare/USK i Hemsjukvård Psykiatri. Har haft katter runt mig i hela mitt liv. Min första Maine Coon Joe Jackson träffade jag när Annica och Jörgen ställde ut honom på en utställning. Blev totalt förälskad i denna fina kattras och nu har jag som sagt 3 stycken. Har tidigare varit med i TMC styrelse som sekreterare. Ser fram emot att arbeta i styrelsen igen.

Suppleant

Catarina Hammarstedt


suppleant1@themaineclub.se


Ansvarsområde: Medhjälpare till Klubbshopsansvarig

Presentation:
Hej, jag heter Catarina Hammarstedt. För 11 år sedan var jag på min första kattutställning och blev förälskad i denna underbara ras. En katt blev snabbt flera.... Mig ser ni ofta på utställningar runt om i landet. På bilden ser ni vår första Maine Coon, S*Stortassen's Kaiser aka Jack som är 10 år.

Ledamot Sekreterare

Anna-Lena Andersson


sekreterare@themaineclub.se

Ansvarsområde: Sekreterare o medhjälpare klubbshop

Presentation:
Hej, jag heter Anna-Lena Andersson och bor utanför Karlskrona tillsammans med make och 2 Maine Coon tjejer. Jobbar som lönsamhetskonsult. Jag har haft katter i hela mitt liv men kom i kontakt med Mco rasen för 2 år sedan genom Catarina Hammarstedt. Vi har 2 stycken tjejer från SE*Stortassen som jag tänkt ställa ut.

Övriga poster

Revisor

Angelica Fredholm

Valberedningen

Jörgen Öhrberg Sammankallande
Jens Wickholm och Annika Kiel Olsson