Temperament

Maine coonen är en social, charmig, lättlärd och snäll katt med ett stabilt temperament. De kallas för ”The Gentle Giants” och det är ett väldigt passande namn. Maine coonen trivs att vara innekatt och är okomplicerad i sättet och fungerar i allmänhet bra ihop med övriga husdjur.

Det är en synnerligen nyfiken ras och de vill oftast vara med och se vad den övriga familjen har för sig. Det är inte ovanligt att de även försöker hjälpa till med sysslorna hemma , vilket alla gånger inte är så lätt… Maine coonen är ofta lekfull, lite clownlik och många gillar att apportera. De flesta maine cooner älskar att plaska i vatten och en bricka under matskålen är att rekommendera. Ofta krafsar de bredvid sin vattenskål/matskål eller slår på vattenytan innan de ska dricka. De är inte heller främmande för att kliva in i duschen när någon är där, hjälpa till med disken eller leka i strålen från vattenkranen.

Maine cooner är även väldigt sällskapliga av sig och en kompis uppskattas. I synnerhet om husse och matte jobbar om dagarna.  En promenad ute i sele eller en rastgård/ innätad balkong uppskattas av de flesta. Förutom jamandet har de ett särskilt kvittrande ”brrpljud” som ofta hörs då de är busiga eller då de är tillgivna och vill ha kontakt och uppmärksamhet.

Varning! Maine cooner är starkt beroendeframkallande och en blir lätt två som blir tre….

 

Temperament_Vattenlek